home |  links | contact | sitemap

 

 

Inspecties en onderhoud

Periodieke inspecties zorgen ervoor dat we slijtage en verslechtering van de constructies snel ontdekken en storingen kunnen oplossen, voordat deze optreden. High Tree Aventure heeft reeds acht jaar ervaring in het bouwen, ontwerpen en inspecteren van klimparken.

De norm en wet vereist dat wanneer er een nieuw klimpark of klimbos is gebouwd, er voor de opening een keuring plaats vindt conform de NEN EN 15567-01. Deze keuring wordt uitgevoerd door een inspecteur van TÜV. Per definitie zal een dergelijke inspectieorgaan geen commerciële belangen hebben bij de bouw of het onderhoud van het Adventurepark. 

De TÜV controleert de constructie, de berekeningen en voert een test van 6kN op de kabels uit. Mocht de test falen of de berekeningen niet correct zijn, dan kan er geen certificaat worden afgegeven. Dit is gelukkig bij High Tree Adventure nog nooit voorgekomen.

 

Periodieke inspecties

High Tree Adventure biedt een full-service contract dat de twee-maandelijkse en jaarlijkse inspecties omvat. High Tree Adventure voert deze inspecties zelf uit.

 

Boom Inspecties

Voordat een ECO klimbos kan worden gebouwd, moeten de bomen eerst worden geïnspecteerd. De visuele inspectie vindt plaats door High Tree Adventure. Vervolgens komt er een Tomografisch / Ultrasoon boomonderzoek.